20/03/2017

Artikel Bahasa Jawa Paanemon-Panemon Sarta Wahing

Paanemon-Panemon Sarta Wahing


 Artike Bahasa Jawa, Wahing yaiku reaksi spontan awak ngembusno udara sing cukup kuwat saka paru-paru liwat irung lan lambe.ing mangsa udan kaya saiki Pawongan geleg ngalami wahing,apa maneh wektu kondisi awak ora sehat.wahing uga isa disebabake virus,bakteri,utawa alergi.omong-omong wahing,kasunyatane akeh uga panemon sarta wahing kang akeh pawongan ora weruh.menika panemon sarta wahing kang akeh pawongan ora weruh.menika panemon-panemon sarta wahing sing kulo kutip saka life,viva.co.id


  1. udara sing metu wektu ngalami wahing nduweni kecepatan nganti 160 km per jam.lan wahing isa nyebarake 100.000 kuman ing udara sekitare.\
  2. Alis kasunyatane nduweni sesambung karo.syaraf ing sekitar irung.akibate,menawa kena mbabuti alis maka isa micu perkara wahing
  3. wektu turu,ora mungkin kena isa wahing.Amerga awak kabeh pada istirahat pas turu,termasuk syaraf ing irung
  4. Mergawe abot utawa olahraga isa micu wahing.Amerga awak akeh ngetokake keringet,lambe lan irung iso garing.dadi irung bakal ngeproduksi lendir akeh sing isa nyebabake wahing.
  5. Meski isa ditahan,wahing ora isa mendeg pas wis metu.upama tetep nekat nahan,gendang kuping bakal rusak.
  6. kena sinar matahari langsung nggawe siji saka telu wong ngalami wahing.menurut ilmuwan,iki biasane dipengaruhi faktor genetik.
  7. Donna Griffitshs saka worchsthaire,inggris.Nduwe rekor wahing paling sui ing donya.Dheweke wahing 978 dino,wahing tiap 1 menit'e


Menika Artikel Bahasa Jawa panemon-panemon sing akeh pawongan ora weruh,muga-muga kaweruh sartya wahing iku isa bermanfaat lan uga nggawe luwih ngati-ati

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search