24/02/2017

SUSU SAPI "Ora Mung Kanggo Dhuworake Awak"




Artikel Bahasa Jawa,Ing Negara-negara maju konsumsi susu amet sanget di butuhake ora mung kanggo dhuwurke awak,nanging kanggo nyehatake awak lan ing negara-negara liya konsumsi susu sapi kanggo kesehatan awak akeh banget salah sawijining yaiku nguatake peredaran getih,jantung,lan sistem saraf.kandhungan susu sapi pancen akeh baget kayata :


  • Potasium
  • Zat besi
  • Tembaga
  • Vitamin A
  • Kalsium
  • Magnesium
  • Youdium
  • Leticin
  • Seng
  • Vitamin B2


Kaleh Ngonsumsi Segelas Susu sapi sedino pisan rutin,banjur iso ngintukake manfaat ingkang akeh banget kayat:

  1. Potasium,Sing gerakake dinding pembuluh darah yen tetep stabil,ngindarake saka lelara getih dhuwur lan jantung
  2. Zat besi,tembaga lan vitamin A ing njero susu duweni kagunaan kanggo kecantikan,yaiku kanggo kulit tetep sumunar.Tyrosine,nyurung hormon kabungahan lan kanggo turu luwih penak
  3. Kalsium,nguatake tulang
  4. magnesium,ngutake jantung lan sistem saraf sehinngga ora cepet pegel
  5. kanduntan yodium lan leticinne iso ningkatakekerja otak gedi
  6. kandhutan sing ana ing njero susu sapi bisa ngewangi marikno tatu kang cepet bangeti.
  7. Vitamin B2 sing ana njero susu sapi bisa ngewangi ningkatake kegunaan penglihatan

100 gram susu sapi iku ngadut 70.5 kilokalori,protein .3.4 gram,lemak3.7 gram.lan kalsium 125 miligram

Penulis :Adji Santoso

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search